Norjalaiset kalapihvit; eli Fiskekakor



600 g vaaleaa kalaa

1½ dl maitoa
1½ dl kevytkermaa
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja

1 pieni sipuli
1 pieni peruna
3 valkosipulinkynttä
½ dl purjoa
1 dl tilliä

1 tl muskottia
1 tl valkopippuria
½ tl viherpippuria
1 tl suolaa
1 tl cayenea
1 tl curryä


Valmistus:
Silppua sipulit ja tilli hienoksi
Jauha kala yleiskoneessa, voit toki jauhaa kalan myös lihamyllylla tai hakata sen veitsellä pieneksi.
kaada kalamassa taikinakulhoon ja sekoita joukkoon sipulihakkelus
sekoita mausteet jauhojen kanssa sekaisin ja lisää kalan sekaan sekoittaen hyvin
Lisää maito ja muna ja sekoita nopeasti, älä vaivaa jottei taikina sitkisty
Muotoile märällä lusikalla tai kauhalla palloja tai pihvejä.
Paista uunissa tai pannulla kunnes kypsiä, jos paistat pannulla lisää pannulle rasvaa.

Kalapihvit voidaan pakastaa, syödä perunoiden, riisin tai pastan kanssa.
Näistä saa myös näppärän kalahampurilaisen.
Mausteita ja kalalaatuja varioimalla vaihtoehtojen määrä on lukematon

Kommentit

  1. En ole syönyt itsetehtyjä norjalaisia kalapihvejä vaan sukulaisten norjanreissulta tuomoa valmiita
    Ne ovat todella herkullisia. Uskon, että samoin tuo itsetehtykin maistuu herkulliselta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti