1kg broilerin koipia
3 dl kuivaa valkoviiniä
1½ l vettä
2 isoa sipulia, isoina lohkoina
2 valkosipulinkynttä, viipaleina
4 selleri varsia, , neljänneksinä
3 purjo, neljään osaan
2 oksaa timjamia, plus extra lehtiä koristeluun
2 laakerinlehteä
½ tl jauhettua valkopippuria
3 rkl vehnäjauhoja
1½ dl kuohukermaa
Kuumenna isohko kattila tai pata ja ruskista broilerin koivet siinä
kaada joukkoon viini ja anna sen kiehahtaa, lisää vesi ja kasvikset sekä mausteet
anna kiehua hiljalleen kannen alla kunnes broileri on kypsää ja liha irtoaa luista
nostele broileri pois ja anna liemen tiivistyä hieman sillä aikaa kun perkaat lihan.
Tähän asti voit tehdä edellisenä päivänä
Lisää kaikki muu broileri pataan paitsi yksi jonka viipaloit lisättäväksi soseutuksen jälkeen
Kuumenna lämpimäksi, ja sekoita joukkoon kerma johon on lisätty vehnäjauhot,
soseuta sauvasekoittimella (tai kylmänä tehosekoittimessa)
Lisää kuutioitu broileri ja kuumenna vielä hetkeksi.
Koristele timjamilla
Kommentit
Lähetä kommentti