Nigellan klementiinikakku



375 grammaa klementiinejä

(n. 3 kpl jos isohkoja)
6 isoa munaa
225 grammaa valkoista sokeria
250 g jauhettua mantelia
1 tl leivinjauhetta

Laita hyvin huuhdellut klementiinit kattilaan jossa on kylmää vettä, kiehauta ja keitä 2 tuntia.

Valuta ja, jäähdytä, halkaise klementiinit kahtia ja poista siemenet

Kuumenna uuni kaasu 190ºC. Voitele ja jauhota 21cm kakkuvuoka.

Laita klementiinit - kuorineen ja nahkoineen - ja pyöräytä nopeasti monitoimikoneessa soseeksi (tai käsin, siivilän läpi tietenkin).

Voit sitten lisätä kaikki muut ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita nopeasti.

Tai voit vatkata munat käsin, lisää sokeri, mantelit ja leivinjauhe, sekoittamalla huolellisesti, sitten lopuksi lisää hedelmäsose.

Kaada kakku taikina vuokaan ja paista tunti, kun kakkutikku tulee ulos puhtaana on kakku kypsä

Ota pois uunista ja anna jäähtyä, vuoassaan.
Kun kakku on jäähtynyt kumoa se.
se kyllä lässähtää mukavasti, jos kumoat lämpimänä

Tarjoile vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Kommentit