375 grammaa klementiinejä
(n. 3 kpl jos isohkoja)
6 isoa munaa
225 grammaa valkoista sokeria
250 g jauhettua mantelia
1 tl leivinjauhetta
Laita hyvin huuhdellut klementiinit kattilaan jossa on kylmää vettä, kiehauta ja keitä 2 tuntia.
Valuta ja, jäähdytä, halkaise klementiinit kahtia ja poista siemenet
Kuumenna uuni kaasu 190ºC. Voitele ja jauhota 21cm kakkuvuoka.
Laita klementiinit - kuorineen ja nahkoineen - ja pyöräytä nopeasti monitoimikoneessa soseeksi (tai käsin, siivilän läpi tietenkin).
Voit sitten lisätä kaikki muut ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita nopeasti.
Tai voit vatkata munat käsin, lisää sokeri, mantelit ja leivinjauhe, sekoittamalla huolellisesti, sitten lopuksi lisää hedelmäsose.
Kaada kakku taikina vuokaan ja paista tunti, kun kakkutikku tulee ulos puhtaana on kakku kypsä
Ota pois uunista ja anna jäähtyä, vuoassaan.
Kun kakku on jäähtynyt kumoa se.
se kyllä lässähtää mukavasti, jos kumoat lämpimänä
Tarjoile vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti