normaali sämpylätaikina kelpaa hyvin pohjaksi, koska minulla oli vielä porkkalalaatikkoa joululta jäljellä lisäsin sen sämpylätaikinaan
0,4 l vettä
50 g hiivaa
2 tl hienoa merisuolaa
2½ dl porkkanalaatikkoa
7-8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl öljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää porkkanalaatikko, suola ja öljy.
Alusta taikina lisäämällä nesteeseen jauhot vähin erin ja anna kohota liinan alla.
Voi olla että tarvitset jauhoja enmmän tai vähemmän, itse tykkään leipoa aika löysää taikinaa
Anna kohota peitettynä
tee sillä välin piirastäyte:
1 parsakaalin varsi
6 lehteä lehtikaalia
½ tl suolaa
3 dl vettä
1 rkl öljyä
2 broilerinkoipea (kypsää)
200 g scamorza juustoa
2 tl timjamia
2 tl salviaa
aurinkokuivattua tomaattia
Perkaa kypsät broilerit, ja paloittele karkeasti (siis ei kiroilemalla, vaan isoiksi paloiksi)
Leikkaa parsakaalin varret irti ja pilko ne pieneksi, leikkaa samoin paksut lehtiruodit lehtikaalista
kiehauta ne suolatussa vedessä (noin 3-5 min) valuta.
pilko lehtikaali samankokoiseksi kuin broileri ja paista sitä hetki öljyssä pannulla
Raasta juusto ja sekoita mausteet siihen
taputtele taikinasta piiras pohja (leivoin loput sämpylöiksi, eli käytin noin puolet piiraspohjaan)
ja pistele pohja, anna sen kohota noin 5 min ja asettele pohjalle broileri ja kaalit
Paista uunissa 175 asteessa kunnes pohja on kypsä (15 min riippuen pohjan paksuudesta)
Levitä päälle aurinkokuivatut tomaatit ja juusto. Grillaa vieä hetki uunissa
Jämäsämpylät koristelin seesamisiemenillä
Kommentit
Lähetä kommentti