Lohipiiras



Joulultahan jää niitä laatikoita ja leikkeleitä, kalaa yms..
tee ne piirakaksi niin taas on perhe huijattu syömään jämiä
Eli

1½ dl kädenlämmintä vettä
50 g hiivaa
3 dl laatikonloppuja (mulla tässä punajuurilaatikkoa)
5 dl vehnäjauhoja (voi olla enemmänkin, riippuu laatikoiden kuivuudesta)
2 rkl öljyä
sekoita hiiva ja vesi keskenään kulhossa tai monitoimikoneen kulhossa, anna hiivan liueta
sekoita joukkoon laationloput, ja öljy anna olla 3- 5 min
alusta joukkoon hiiva, kunnes saat kimmoisan taikinan.
anna kohota ½ tuntia

Sillä välin etsiskele jouluruuista jämät piirakantäytteeksi,
minulla oli tässä

300 g graavilohta,
100 g kylmäsavulohta
100 g lämminsavulohta
pätkä purjoa
50 g juustoraastetta (tämäkin joulupöydän jämiä)
2 dl kevytkermaa
1 muna
4 tomaattia
1 tl mustapippuria
kourallinen tilliä

taputtele piirakkavuokaan noin 1½ cm paksuinen kerros taikinaa
ja anna kohota 5 min
silppua purjo pieneksi ja viipaloi tomaatit
sekoita muna kermaan
lisää kalat vuokaan
sekoita purjo ja tillisilppu kermaan jonne on lisätty yksi muna, sekoita joukkoon pippuri
ripottele juusto kalojen päälle, asettele tomaatit juustoraasteen päälle ja kaada lopuksi munakerma seos päälimmäiseksi
paista 220 asteisessa uunissa, kunnes piirakka on kypsää, ja munaseos hyytynyttä

Kommentit