Lasimestarin silli

2-3 suolasilliä
1 3/4 dl vettä
1 dl tavallista etikkaa
1½ dl sokeria

1-2 porkkanaa
pieni pala piparjuurta
2 punasipulia

2 tl kokonaisia valko ja mustapippureita
pieni pala kanelia
3 laakerinlehteä
1 rkl sinapinsiemeniä

Puhdista sillit. Huuhdo kalat kylmässä vedessä ja liota sen jälkeen muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Liotusaika riippuu kalojen suolaisuudesta.
Kiehauta vesi ja sokeri, lisää etikka. Jäähdytä liemi.
Valuta sillit ja viipaloi suupalan kokoisiksi.
Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipalat, viipaloitu
porkkana ja piparjuuri, renkaiksi leikattu sipuli ja mausteet.
Kaada päälle kylmä liemi. Ellei liemi riitä, keitä sitä lisää.
Anna maustua viileässä 2-3 päivää ennen tarjoamista.

Kommentit