800 g kassleria tai ulkofilettä (kassler on parempaa)
2–3 valkosipulin kynttä
pala (n. 5 cm) tuoretta inkivääriä
1 l omenatäysmehua
3 dl soijakastiketta
2 kanelitankoa
5 tähtianista
5 kokonaista mustapippuria
1 rkl korianterin siemeniä
KASTIKE
2 dl paistolientä
2 dl fariinisokeria
2 kanelitankoa
5 tähtianista
1 tl chilihiutaleita
Ota liha huoneenlämpöön n. 1 t ennen valmistamista.
Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen. Viipaloi inkivääri karkeasti. Mittaa kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta uuninkestävään kattilaan tai pataan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kassler liemeen. Laita kansi päälle. Hauduta uunissa 100 asteessa n. 4 - 5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja kypsää.
Nosta liha liemestä, ota siivilöityä lientä talteen 2 dl. Anna lihan jäähtyä, kääri folioon. Laita jääkaappiin yön yli.
Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset. Keitä kasaan n. 30 min, kunnes kastike paksuuntuu hiukan.
Viipaloi liha tarjolle (hajoaa todella helposti)
Kaada kastike tarjoiluastiaan ja tarjoa tuorepastan kera
Kommentit
Lähetä kommentti