Helenan Piparit



300 g voita

5 dl sokeria
2 dl siirappia
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl maustepippuria
1 tl pomeranssia
1 tl inkivääriä

3 tl soodaa
1100 g vehnäjauhoja

2 dl kermaa
3 munaa

paahda muutama sekunti mausteita kivassa kattilassa
lisää paloiteltu voi ja anna sen sulaa
sekoita joukkoon siirappi ja sokeri ja anna kiehahtaa.
nosta jäähtymään
kun seos on jäähtynyt lisää joukkoon munat ja kerma, sekoita kunnolla, joskus olen vatkannut seoksen kylmäksi (kun on ollut "kiire")
sekoita jauhot ja sooda huolellisesti
sekoita kaikki ainekset keskenään
anna taikinan olla vähintään yön yli
(voipi olla pakkasessa vaikka 3 kk jos ei kukaan löydä taikinaa ja syö)

kauli taikina ohueksi ja ota muotilla pipareita
paista 225 °C 5-8 min

Kommentit