Sipulirisotto


2 keltasipulia
2 punasipulia
100 g purjoa
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl paprikaa
ripaus cayennen-pippuria
2 dl puuroutumatonta riisiä
5 dl kasvislientä
1 tl mustapippuria
2 rkl kermaa
1 rkl parmesania
1-2 rkl silputtua ruohosipulia

Kuori ja kuutioi sipulit ja valkosipulin kynnet, ei tarvii olla ihan hienoksi silputtu
Kaada öljy pataan ja anna sen lämmetä, mutta ei kuumentua liikaa, ripottele paprikajauhe öljyyn ja sekoita.
Lisää sitten sipulit ja kuullota niitä hetki.
Lisää riisi ja anna myös niiden kuumentua hetken.
Lisää kasvisliemi pienissä erissä siten että se ehtii imeytyä riisiin ennen seuraavan erän lisäystä sekoittele kokoajan rauhallisesti.
Lisää loput aineet ja anna ruuan kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia, kunnes loppukin neste on imeytynyt riisiin.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja/tai tilkka vettä, jos seos on liian kuivaa.
Ripottele ruuan pinnalle ruohosipulia ja tarjoa joko lisäkkeenä tai sellaisenaan

Kommentit