Hapankaalipata



400 g hapankaalia ja samanverran tavallista kaalia

2 porkkanaa
½ kg tomaatteja
2 sipulia
4 vartta lehtiselleriä
mausteita oman maun mukaan, ei kuitenkaan suolaa hapankaali on aika suolaista

1. suikaloi kaali ohiksi suikaleiksi, käy näppärästi juustohöylällä
2. raasta porkkanat ohuimmalla mahdollisella terällä
3. silppua sipulit ja lehtiselleri
4. kuutioi tomaatit
5. Vanhan saksalaissanonnan mukaan hapankaalia ja kaalia
haudutetaan ainakin sunnuntaisaarnan verran eli 1-1½ tuntia,
tässä vaiheessa mausteet pataan (ja salainen ainesosa 1 rkl siirappia)
6. Lisää muuta aineet ja hauduta vielä 15-20 min

Tarjoa bratwurstin tai possunlihan kanssa.
Jos päädyt possunlihaan voit laittaa sen hapankaalin kanssa hautumaa

Kommentit