Sriracha


Sriracha
thaimaalainen chilikastike, joka on saanut nimensä Si Rachan kaupungin mukaan. Sriracha-kastike valmistetaan tyypillisesti aurinkokuivatuista chileistä, valkosipulista, etikasta, sokerista ja suolasta. Kastike on paksumpaa ja vähemmän tulista kuin esimerkiksi Tabasco.[

Tarvitset:
350 g punaista paprikaa
30 g tavallisen tulista kuivattua chiliä, jos käytät Naga Morichia tai Habaneroa, maista paljonko tarvitaan
5 kpl valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
3 rkl sokeria tai hunajaa
3/4 dl valkoviinietikkaa.

Poista paprikoista siemenet ja valkoinen malto.
Leikkaa ne karkeaksi silpuksi (tähän voit käyttää myös yleiskonetta)
Laita kattilaan kaikki ainekset, keitä noin 5 minuuttia ja anna jäähtyä.
Soseuta ainekset jos tahdot hyvin sileää kastiketta, puserra kastike siivilän läpi.
Kaada kastike puhtaaseen suurisuiseen pulloon, sulje korkki
Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa pari kolme päivää ennen kuin laitat tarjolle.
Kastike säilyy vahintään kuukauden

Kommentit