Kedgeree





6-8 hengelle
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1½ tl currya
1½ tl jauhettua paprikaa
1½ tl kanelia
3 1/2 dl basmatiriisiä
6 dl kasvislientä
300 g kypsää savulohta
100 g pinaattia
200 g herneitä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
8 kananmunaa
(suolaa, pippuria, ruohosipulia/persiljaa/korianteria)

Keitä kananmunat kypsiksi. Anna jäähtyä.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit isossa kattilassa tai kasarissa kypsäksi.
Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
Lisää riisi ja lisää tarvittaessa öljyä tai voita. Sekoita, jotta riisi saa kauniin keltaisen peitteen. Lorauta sitten kasvisliemi joukkoon ja hauduta kypsäksi matalassa lämmössä. Lisää tarvittaessa vettä jos riisiseos näyttää kuivahtamisen merkkejä.

Tällä välin perkaa lohi ja paloittele se suupaloiksi.
Huuhtele pinaatti. Lisää lohi, pinaatti herneet ja sitruunamehu ja kuori kypsän riisin joukkoon.
Kuori ja puolita keitetyt munat ja nosta kedgereen päälle. Mausta tarpeen mukaan.

Kommentit