Savoijinkaalimuhennos

Pengoin eilen äidin reseptilaatikkoa
ja sieltä löytyi tämä kaaliruoka


1 pieni savoijinkaali
reilu kourallinen tuoretta suppilovahveroita tai lampaankääpää
150 g pekonia
2-3 rkl ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria

Suikaloi kaali ja puhdista sienet, leikkaa sienet kohtalaisen pieneksi
(ne voi jauhaa myös lihamyllyssä jos on nirsoja syömässä) 

Suikaloi pekoni. 
Kuumenna öljy pannulla, Lisää sienet ja pekoni. isää savoijinkaalisuikaleet ja kuullota hetki. 
Mausta suolalla ja pippurilla. 
Jatka kypsennystä, kunnes kaali pehmenee, älä keitä kaalia hengiltä
tarjoile paistetun lihan kanssa tai "kasvisruokana"


Eli 70-luvun kasvisruuat vissiin sisälsi pekonia, veikkaan silti että äiti on käyttänyt tähän possun sivuläskiä eli kastikelihaa.

Isän enolla kun oli sikala ja me ostimme sieltä joka vuosi kokonaisen possun joka sitten paloiteltiin meidän huushollin tarpeisiin. 
Muistan kyllä kun possua paloiteltiin ..

Kommentit