Chocolate cheese cake

100 ml cookie crumbles (cake, rice crispies, cornflakes)
40 g butter
40 g nutella (or chocolate)
topping:
300 ml cream
200 g philadelphia cheese (or similar)
50 ml cocoa powder (dark)
50 g  chopped chocolate
3 leaves of gelatine, or similar amount of gelatinepowder, or one packet of jello
50 ml juice of your choise (I used this time rasberry) or milk
-----------------
bottom:
1. melt butter and nutella (or chocolate)
2. mix it with cookie crumbles
3. pat the mixture into cake form, about 1½ cm is good height
-------------------
topping:
1. If you use gelatine leaves soak them in cold water for 5 minutes
2. whisk cream until it's forming peaks
3. mix in philadelphia cheese, cocoa, chocolate, mix until all are combined well
4. melt the gelatine into 100 ml hot liquid and mix this to whipped cream mixture
5. pour onto bottom part and let it be overnight
This can also be frozen.
sometimes I use lemons or oranges, strawberries etc, then I leave chocolate and cocoa away

I made this cake as farewell cake when project ended. It was qite popular and all the guys were asking the recipe so here it is.


Suklaa juustokakku
100 ml keksimuruja (kuivaa sokerikakkua, riisimuroja, maissihiutaleita, mysliä )
40 g voita
40 g nutellaa (tai suklaata)
Täyte:
300 ml kermaa
200 g Philadelphia juustoa (tai vastaavaa)
50 ml kaakaojauhetta (tummaa)
50 g hienonnettua suklaata
3 liivatelehteä tai vastaava määrä liivatejauhetta
50 ml mehu valintasi mukaan (käytin tällä kertaa vadelmamehua) tai maitoa
-----------------
Pohja:
1. Sulata voi ja Nutella (tai suklaat)
2. Sekoita se keksimurskaan, teen tämän tehosekoittimella
3. Taputtele seos kakun pohjaan tai vuokaan, noin 1 ½ cm on hyvä korkeus
-------------------
täytteen ohje:
1. Jos käytät liivatelehtiä liota niitä kylmässä vedessä 5 minuuttia
2. Varkaa kerma kunnes se on kiinteää vaahtoa
3. Sekoita Philadelphia juusto, kaakao, suklaa, sekoita kunnes kaikki on kunnolla sekaisin
4. Sulaa liivate 100 ml kuumaa nestettä ja sekoita kermavaahtoa seokseen
5. Kaadetaan pohjan päälle ja anna sen olla yön yli
Tämä voi myös pakastaa.

joskus käytän sitruunoita tai appelsiineja, mansikoita jne, niin jätän suklaan ja kaakaon pois 

Kommentit