Keuhkopatee





600 g lihaa ( keuhko-, sydän -ja liha)
500 g keittojuureksia

( 30 grammaa voita )
1 sipuli
1/2 tl inkivääriä
1 tl maustepippuria
1/2 tl pippuria
1 tl suolaa

Puhdista keuhkot, ja liha ja huuhtele kylmällä vedellä,
kiehauta ne vedessä ja kuori pois vaahto huolellisesti

Paloittele keittojuurekset suuriksi paloiksi lisää hieman timjamia ja laakerinlehtiä kiehuvaan veteen
Anna kiehua hiljalleen noin 2 tuntia, kunnes liha on läpikypsää
Valuta liha ja keuhkot pois keitinliemestä (älä kaada sitä pois)
Hienonna ne monitoimikoneella hyvin hienoksi,
Lisää hienonnetut sipulit ja loput mausteet , sekoita hyvin
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää tarvittaessa keitinlientä jotta saat löysähkön puuromaisen soseen, pyöräytä tasaiseksi massaksi.
Kaada seos kannelliseen leipä- tai pateevuokaan.
Kypsennä vesihauteessa 180 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna jäähtyä.

Voit tarjoilla keuhkopateen joko kylmänä tai pannulla paistettuna

Kommentit