Suklainen konjakkikakku



Kakkupohja:
200 g taloussuklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
¾ dl kaakaojauhetta
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl konjakkia

1½ dl konjakkia kostutukseen
Täyte:
2  dl kuohukermaa
½ dl konjakkia
200 g taloussuklaata
Kuorrutus:
150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
Ohjeet
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka.
Sulata suklaa ja voi  yhdessä vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos ja konjakki
Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan.
Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä ja halkaise kakku
Kostuta kakku kunnolla konjakilla (ja kahvilla)
Valmista täyte:
Mittaa kermasta 3/4 dl kattilaan.
Kuumenna se kiehuvaksi.
Nosta kattila levyltä.
Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa.
Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä.
Vatkaa loppu kerma (1 1/4 dl) vaahdoksi.
Yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto ja konjakki.
Levitä jäähtyneelle kakkupohjalle
Valmista kuorrutus:
Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä.
Lisää sekaan suklaa ja voi .
Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista.
Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.



Kommentit