Kakkupohja:
200 g taloussuklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
¾ dl kaakaojauhetta
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl konjakkia
1½ dl konjakkia kostutukseen
½ dl konjakkia
1½ dl konjakkia kostutukseen
Täyte:
2 dl kuohukermaa
½ dl konjakkia
½ dl konjakkia
200 g taloussuklaata
Kuorrutus:
150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
Ohjeet
Voitele ja
korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka.
Sulata suklaa ja voi yhdessä vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos ja konjakki
Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan.
Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä ja halkaise kakku
Kostuta kakku kunnolla konjakilla (ja kahvilla)
Valmista täyte:
Sulata suklaa ja voi yhdessä vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos ja konjakki
Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan.
Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä ja halkaise kakku
Kostuta kakku kunnolla konjakilla (ja kahvilla)
Valmista täyte:
Mittaa kermasta
3/4 dl kattilaan.
Kuumenna se
kiehuvaksi.
Nosta kattila
levyltä.
Sekoita
joukkoon paloiteltu suklaa.
Sekoita, kunnes
suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä.
Vatkaa loppu
kerma (1 1/4 dl) vaahdoksi.
Yhdistä jäähtynyt
suklaaseos ja kermavaahto ja konjakki.
Levitä jäähtyneelle kakkupohjalle
Levitä jäähtyneelle kakkupohjalle
Valmista kuorrutus:
Kuumenna kerma
kattilassa, mutta älä keitä.
Lisää sekaan suklaa ja voi .
Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista.
Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
Lisää sekaan suklaa ja voi .
Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista.
Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
Kommentit
Lähetä kommentti