Kirjolohikiusaus

400 g perunoita (mieluiten jauhoista lajiketta)
100 g sipulia
300 g suikaloitua lohta (tähän käy myös kylmäsavu tai graavilohi tai muukin kala)
4 dl kuohukermaa
3/4 tl suolaa (jos käytät suolaista kalaa, älä laita suolaa)
1 tl    mustapippuria
1 dl     silputtua tilliä

Juori ja suikaloi perunat ja sipulit, jos sinulla on monitoimikone viipaloi perunat sillä ja suikaloi viipaleet.


levitä voideltuun,laakeaan uunivuokaan puolet perunoista ja sipulista
Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.


Levitä perunoiden päälle kala.
Ripottele suikaleille reilulla kädellä  tilliä.


Levitä kalan päälle loput perunoista,ja mausta taas
Sekoita nyt kaikki käsin jotta mausteet sekoittuva ja kala levittyy tasaisesti.
Kaada päälle kerma.

Kypsennä 200-asteisen uunin alimmaisella tasolla noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Kommentit