Maailman helpoin piirakkapohja ja yllättävä chili-feta täyte



2 dl perunamuusia (tai muusijauhetta ja 2 dl vettä)
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
3 rkl vettä

täyte:
2 punasipulia
2 paprikaa suikaleena
2 mietoa chiliä suikaleena
200 g fetajuustoa
2 dl kermamaitoa
2 kananmunaa
1 tl oreganoa tai basilikaa (tai molempia)
1/2 tl mustapippurirouhetta

Sekoita muusi, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Nypi joukkoon pehmeä voi Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Nosta taikina vetäytymään viileään n 15 minuutiksi.

Kokoa piirakka painelemalla taikina voidellun n. 27-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele taikinalle täyteaineet ja kaada päälle kermamaitoseos.
Paista 225-asteisen uunin alatasossa n. 35 - 40 minuuttia.
Koristele halutessa tuoreen basilikan tai oreganon lehdillä ennen tarjoilua.

Tällä kertaa täytteenä tälläinen, vihannespohjainen kokeilu.
Täytteeksi kelpaa mikä tahansa kasvis kala tai liha
esim puolikkaat kirsikkatomaatit ovat ihan upeat tässä
Juuston ei tarvitse olla fetaa, vaan mikä tahansa juusto käy, kuutioina, raasteena vaikka viipaleina.

Kommentit