Juures-chowder



100 g  porkkana
100 g  lanttua
100 g  palsternakka
100 g  juuriselleriä
100 g  varsiselleriä
100 g  sipuli
2 valkosipulinkynttä

voita ja öljyä
1½ dl kuivaa valkoviiniä
4½ dl vihanneslientä

suolaa

½ tl cayenne- tai valkopippuria
½ tl kuivattua timjamia

150 g tölkkimaissia
1 dl kermaa

1 ½ dl ranskankermaa
ruohosipulia

Kuori ja kuutioi sipuli sekä juurekset pienehköiksi kuutioiksi. Hienonna myös valkosipuli sekä sellerin varsi. Kuullota ne kattilassa viitisen minuuttia, älä kuitenkaan ruskista.

Lisää viini ja kiehauta. Lisää seuraavaksi joukkoon vihannesliemi ja keitä 15 min
Seuraavaksi voit soseuttaa vihannekset ja lisää seuraavaksi joukkoon, maissi ja kerma sekä pippuri ja timjami. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Maistele lientä ja mausta tarvittaessa lisää.

Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon ranskankerma sekä reilu kourallinen hienonnettua ruohosipulia. Anna vetäytyä ja maustua hetki.

Kommentit