Joutsenpaisti ja Chaudon kastike





1 joutsen
5 dl Oliiviöljyä
paketti pekonia
½ dl suolaa
2 rkl valkopippuria (jauhettuna)
100 g voita tai sianrasvaa

OHJEET:

Puhdista ja kyni joutsen ja huuhtele se kunnolla ennen maustamista. Voit liottaa lintua yön yli rasvattomassa maidossa, jotta se mureutuu.
Voitele koko puhdistettu ja perattu joutsen oliiviöljyllä.
Levitä nahan alle sianrasva tai voi
Paahda lintu kypsäksi joko uunissa tai vartaassa avotulella, valele sitä paistumisen aikana useita kertoja

Chaudon Kastike :

Joutsenen sisälmykset
valelulientä tai lihalientä
1 dl korppujauhoja
1 tl inkivääriä
1 rkl raastettua galingajuurta
2 tl Punaviinietikkaa
suolaa, maun mukaan

pese sisälmykset  ja ripottele pinnalle hieman suolaa .
laita ne pataan, peitä vedellä ja keitä kypsäksi .
Poista sisälmykset, siivilöi liemi ja jäähdytä se
Pilko sisälmykset pieniksi paloiksi ja sekoita ne muiden aineiden kanssa tehosekoittimessa sileäksi kastikkeeksi, lisää lientä tarvittaessa oikean paksuuden aikaansaamiseksi.
Lämmitä kastike varovaisesti ja tarjoile joutsenen kanssa

Huom: Jos kaupasta on päässyt joutsen loppumaan, niin samaa reseptiä voi käyttä hanheen, ankkaan tai kalkkunaan.

Kommentit