Gluteeniton rahkavoitaikina joulutortuille





Sitten vain hilloa torttupohjalle ja uuni
100 g maitorahkaa
100 g voita
150 g gluteenitonta jauhoseosta (semper hieno)
2 tl leivinjauhetta

Sekoita rahka ja pehmennyt voi
Sekoita joukkoon leivinjauho/jauhoseos.
Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti.
Mieluummin enemmän. Voit myös pakastaa taikinan.
Leivo runsaan jauhon kera ja mulla on silikoninen leivonta alusta, joka on kätevä tässä puuhassa-
Leivo tortuiksi tai pasteijoiksi.
Uunin lämpötila 200 astetta ja paistoaika noin 10 minuuttia.

Ja monessa valmiissa luumuhillossa on vehnätärkkelystä, joten luumisose kannattaa keittää ihan itse. Ja se vasta helppoa onkin

Laita
250 g kuivattuja luumuja kattilaan ja kaada
2 dl vettä päälle
anna liota yön yli
Keitä luumut seuraavana päivänä 15 min riittää
Minä itse sekoitan hillon vielä sauvasekoittimella, mutta se ei ole pakollista.
in.
Soseen voi pakastaa ja säilyy puolikin vuotta.

Kommentit