Viktorian Kiisseli ja Maltan Riisi

ohje on meidän mammalta, joka teki tätä kaikkien 6 tyttärensä häihin jälkiruuaksi
 
2 dl vettä½ tl suolaa
2 dl puuroriisiä
8½ dl maitoa

Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. paksupohjaisessa teräskattilassa.
Lisää riisit.
Anna kiehua ilman kantta, kunnes riisit ovat kypsiä (15 - 20 min) ja vesi on imeytynyt niihin.
Sekoita välillä.
Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos vesi alkaa kiehua kuiviin, mutta riisit eivät vielä ole kypsiä (riippuu kattilan laakeudesta).
Lisää maito, sekoita tasaiseksi.
Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita samalla puulastalla pohjasta.
Nosta pois levyltä ja peitä kattila kannella.
Anna hautua vielä kannen alla 20 min.

Jäähdytä puuro kylmäksi, kuistilla tai jääkaapissa.

vatkaa 2 dl kermaa kovaksi vaahdoksi ja mausta se vaniljalla.
Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen puuroon huolella ja tarjoile jälkiruokana.

Jos tahdot voit lisätä joukkoon
1 dl mantelilastuja
1 dl kuivattuja hedelmiä, esim. aprikooseja, viikunoita tai taateleita kuutioituna
silloin jälkiruokaa kutsutaan nimellä Maltan riisi

Kommentit