Provencelainen kasvishöystö, Ratatouille


500 g kesäkurpitsaa
500 g munakoisoa
4-5 kypsää tomaattia
3 suurta keltasipulia
2-3 rkl oliiviöljyä
2-3 punaista paprikaa
3 valkosipulin kynttä
2 rkl kuivaa valkoviinia tai vettä

1 tl kokonaista korianteria
1 tl vasta jauhettua pippuria
1 tl timjamia 
1 tl  rosmariinia
1 tl suolaa ja
1 tl oreganoa
1 rkl persiljasilppua


Kesäkurpitsat ja munakoisot pestään, kanta poistetaan ja leikataan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripsottele viipaleille suolaa ja anna niiden olla jääkaapissa puoli tuntia. Huuhdo suola kylmällä vedellä ja kuivaa viipaleet paperilla.
Puolet öljystä kuumennetaan paistinpannulla ja munakoiso sekä kurpitsaviipaleet ruskistetaan kevyesti ja siirretään syrjään.
Lisää öljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuli lisää paprikat , tomaatit, yrtit, viini. Hauduta vielä 5 minuuttia ja lisää kesäkurpitsa ja pippuri ja suola. Kesäkurpitsan tulee olla "purtavaa".

Tähän ruokaan voidaan kypsentää muitakin vihanneksia kesäkurpitsan lisäksi. Mukaan käyvät, kurkku, porkkana, myös sipulin määrää voi lisätä. Tämä on mainio pakasteruoka ja sopii hyvin "kastikkeeksi" perunalle, lihapullille, pihveille ja kalalle.

Jos haluat tehdä talven varalle, tämä kestää hyvin umpioinnin, ole silloin tarkkana puhtaudesta

Kommentit