Karppaajan lasagne


Munakoisot pestään, kanta poistetaan ja leikataan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripsottele viipaleille 
suolaa ja anna niiden olla jääkaapissa puoli tuntia. Huuhdo suola kylmällä vedellä ja kuivaa viipaleet paperilla. Paista itketetyt munakoisot pannulla öljyssä, anna valua kuiviksi.
Tähän käy myös ne lihapullien alla kypsyneet munakoisot, jos niitä sattuu jäämään

tee hyvä jauhelihakastike, se on oleellista tässä.


Jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
2 pieneksi pilkottua porkkanaa
200 g pilkottua juuriselleriä
100 g palsternakkaa
100 g varsiselleriä
1 silputtu sipuli
6-8 valkosipulinkynttä hienonnettuna
oliiviöljyä
800 g tomaatteja (myös tomaattimurska käy)
100 g tomaattipyrettä

1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kynteliä
1 rkl lipstikkaa (sellerin lehdet käy myös)
1/2 tl sekä suolaa että pippuria

Paista jauheliha ja juurekset oliiviöljyssä kohtuullisen kuumalla pannulla,
lisää valkosipuli ja silputtu sipuli ja varsiselleri jatka paistelua vielä muutaman minuutin verran.
Kaada joukkoon tomaatit, Lisää basilika, persilja ja 1/4 tl sekä suolaa ynnä pippuria.
Kiehauta, hämmennä perusteellisesti, minkä jälkeen alennetaan lämpöä ja jätetään kastike hautumaan.
Hämmennetään hautumisen aikana 10-15 minuutin välein.
Keittele puolesta tunnista tuntiin sen mukaan miten paksua haluat kastikkeesta.

Lado kastiketta ja munakoisoja kerroksittain Ripottele väliin juustoa (ei liikaa) ja lopuksi päällekin

Paista uunissa noin 25-30 min

Tarjoile vaikka salaatin kaverina.
Tätä voi syödä kylmänä tai kuumana.

Kommentit