Tiinan Paella


250 g tomaatteja
3 kpl maustamattomia broilerin koipia
n. 1 dl oliiviöljyä
2 keskikokoista sipulia
muutama valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
150 g vihreitä papuja
150 g herneenpalkoja
n. 200g pyöreäjyväistä risottoriisiä
½ g sahramin luotteja
¾ l kalalientä
½ l valkoviiniä
1 kg pakastettuja isoja katkarapuja
koristeluun sitruunalohkoja

Ruskista broilerinkoipia puolessa desissä oliiviöljyä, laske lämpöä, ripsuttele pinnalle suolaa ja pippuria ja hauduttele kannen alla kymmenisen minuuttia. Napsauta tämän jälkeen levy pois päältä ja jätä koivet kannen alle odottelemaan.

Lisää sahrami kuumaan liemeen ja anna sen liota. Sillä aikaa ota esiin isoin mitä huushollista löytyy pannu ja aloita paellan valmistaminen kuullottamalla hienonnettuja sipuleita lopussa oliiviöljyä. Kun sipulit ovat kuultuneet, paista öljyssä myös paprikat . Lisää sitten pannuun myös riisi ja paista sitä kunnes riisinjyvät ovat läpikuultavia. Lisää sitten sekaan pilkotut tomaatit ja hauduttele kymmenisen minuuttia.
Lisää sahramilientä pannulle n. neljäsosa kerrallaan. Kun liemestä noin kolme neljäsosaa on imeytynyt, lisää viini ja loput vihannekset. Nostele koko komeuden päälle kanankoivet ja lämpimässä vedessä sulattut katkaravut.

Kommentit