Iman Bayaldi, tai siis pyörtynyt imaami


2 suurta munakoisoa
täyte:
1 nippu tuoretta persiljaa
1 rkl silputtua tilliä
1 iso sipuli
noin 200 g tomaattimurskaa
3 silputtua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
kypsentämiseen:
1 dl vettä
2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 rkl ruokosokeria tai hunajaa
sitruunalohkoja tarjoiluun
Lisätietoja:
Halkaise munakoisot ja kaiva ne tyhjiksi . Silppua sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon silputtu munakoison sisus ja muut täyteainekset. Hauduta noin 15 minuuttia.
Lusikoi täyte munakoisoihin. Aseta ne paistokasariin. Sekoita vesi, öljy ja sitruunamehu. Kaada liemi munakoisojen päälle ja ripottele pinnalle lopuksi sokeria. Peitä kasari kannella. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti välillä liemellä valellen. Jäähdytä munakoisot kasarissa, aseta tarjolle, kaada liemi päälle ja tarjoile huoneenlämpöisinä sitruunalohkojen kera.

Kommentit