Wasabikala



150 g kalaa / aterioitsija
1 rkl wasabitahnaa tai
korvaa wasabitahna raastetulla piparjuurella 4 kynttä valkosipulia
20 g tuoretta inkivääriä
100 g purjosuikaleita
1 tl soijaa suolaa, sokeria
½ dl vettä

Valmista wasabisoosi sekoittamalla reilu määrä wasabia, murskatut valkosipulinkynet, raastettu inkivääri, loraus soijaa, hiven suolaa ja sokeria. Tahnan maku on muuten melko tuju ennen paistoa miedontuu kyllä. Levitä seos pullasudilla tasaisesti kalapalojen päälle. Nosta kalat uunivuokaan ripottele päälle purjosuikaleet ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Nuudelit
250 g riisinuudeleita
1 kpl tuoretta chiliä maun voi valita Nagaa tai jotain lasten chiliä
¾ dl riisiviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
¼ dl sokeria
½ dl tuoretta korianteria

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsiksi.
Hienonna chili, josta on poistettu siemenet. Kiehauta pienessä kattilassa riisiviinietikka, soijakastike, sokeri ja chilit.
Kaada kastike valutettujen nuudelien päälle, sekoita.
Tarjoa nuudelit wasabikalan kera.

Kommentit