250 g kaurakeksejä, myös kaurahiutaleet käyvät.
125 g margariinia (tai nutellaa)
Toimii myös ohut sokerikakkupohja, jos olet kuten minä etkä tykkää kovasta keksipohjasta
Täyte:
4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1¼ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai uutetta)
500 g mascarpone-juustoa
1 dl kerma-likööriä (Bailey's, Vana Tallin, Dooley's tms)
- Laita 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia
- Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.
- Sulata voi tai nutella kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.
- Painele seos vuoan pohjalle ja sormilla auttaen
reunoille.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Lisää joukkoon sokeri.
- Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto ja likööri
- Puristele vesi pois liivatelehdistä, sulata liivatelehdet mikrossa (noin 30 sekuntia) tai pienessä kattilassa
- Sekoita liivate ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.
- Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla
- Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia. Voit myös jäädyttää kakun ja tarjota kylmänä.
- Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Sokerikakkupohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
(1 rkl kaakaojauhetta)
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää munavaahtoon
kaada seos jauhotettuun kakkuvuokaan jonka halkaisija on 24 cm ja paista 175 asteessa 6-12 min
Ota vuoka pois uunista ja anna jäähtyä
kumoa pohja ja jatka kohdasta 5.
voit myös kuivattaa kakkupohjan, jolloin se on rapsakka, muttei kova.
Kommentit
Lähetä kommentti