Kermaliköörikakku, paremmin tunnettu nimellä, BAILEY’S kakku




250 g kaurakeksejä, myös kaurahiutaleet käyvät.
125 g margariinia (tai nutellaa)

Toimii myös ohut sokerikakkupohja, jos olet kuten minä etkä tykkää kovasta keksipohjasta

Täyte:

4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1¼ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai uutetta)
500 g mascarpone-juustoa
1 dl kerma-likööriä (Bailey's, Vana Tallin, Dooley's tms)


  1. Laita 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle  leivinpaperia
  2. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.
  3. Sulata voi tai nutella kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.
  4. Painele seos vuoan pohjalle ja sormilla auttaen reunoille.

  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
  6. Vaahdota kerma. 
  7. Lisää joukkoon sokeri. 
  8. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto ja likööri
  9. Puristele vesi pois liivatelehdistä, sulata liivatelehdet mikrossa (noin 30 sekuntia) tai pienessä kattilassa
  10. Sekoita liivate ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.
  11. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla
  12. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.  Voit myös jäädyttää kakun ja tarjota kylmänä.
  13. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.


Sokerikakkupohja:

2 munaa
¾  dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja
(1 rkl kaakaojauhetta)
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää munavaahtoon
kaada seos jauhotettuun kakkuvuokaan  jonka halkaisija on 24 cm ja paista 175 asteessa 6-12 min
Ota vuoka pois uunista ja anna jäähtyä
kumoa pohja ja jatka kohdasta 5.

voit myös kuivattaa kakkupohjan, jolloin se on rapsakka, muttei kova.

Kommentit