Karrin Kakku

50 g tummaa suklaata
50 g voita sulatettuna
1 dl vettä kylmää
4 rkl kaakaojauhetta

2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria (voi olla tummaakin)
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta

4 rkl maitoa, mielelllään rasvaista
1 muna
1 appelsiinin mehu, noin 3/4 dl voit korvata vedellä, maidolla tai liköörillä (baileysiä olen käyttänyt)

1. palastele suklaa sulatettuun voihin lisää kaakaojauhe ja kylmä vesi.
sekoita tasaiseksi anna jäähtyä
2. sekoita keskenään jauhot, sokerit ja leivinjauhe.
3. sekoita keskenään maito, muna ja mehu (tai mitä nestettä sitten käytätkin)
4. yhdistä kaikki aineet, sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun 1½ l vuokaan (tai 12 muffinivuokaan). Paista 175 asteessa 25-30 min.
5. ota vuoka pois uunista ja anna jäähtyä 10 min, kumoa tarjoiluvadille.
6. tarjoilla voit vaikka kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kakku jää hieman kosteaksi sisältä, eikä nouse kovin korkeaksi.

Kommentit