Marjatan Bailey's kakku

   
Näitä on miljoona erilaista tässä kaurapohjalla.
Jos teet puhdaskaurasta, se sopii myös keliaakikolle.

50 g voita
10 kpl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria

Täyte:
1 dl baileysia, tai mitä tahansa kermalikööriä
400 g mascarponea
2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
160 g sokeria
1 vaniljatangon siemenet
3 liivatelehteä
50 g suklaata

Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet sekä sokeri.
Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia ja liuota ne sen jälkeen kuumaan Baileysiin.
Hämmennä sitten jäähtynyt liivateliemi muihin aineisiin ja kumoa Baileys-tahna Digestive-pohjan päälle.
Hyydytetään jääkaapissa mieluiten yön yli, vedä perunankuorijalla suikaleita suklaasta kakun pinnalle kun se on hyytynyt

Kommentit