Kääretorttu


3 munaa
2 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoja (tai perunajauhoja jos leipoo vaaleaa torttua)
1 tl leivinjauhetta

  1. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita kunnolla keskenään. 
  2. vatkaa vaahdoksi munat ja sokeri
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteiseksi. Ota uunipelti esiin. Mulla siis 50 cm leveä uuni, ohjeesta tulee ok kokoinen sille. kastele pelti ihan pienellä tilkalla vettä.
  4. Leikkaa, sen kokoinen pala että menee reunoista yli, leivinpaperi pellille.
  5. Levitä paperi huolellisesti pellille.
  6. nyt munat on vatkaantuneet, pysäytä yleiskone ja sekoita joukkoon jauhot, vaikka nuolijalla (tällä ei tarkoiteta lapsia)
  7. sekoita varovasti jotta munien kuohkeus ei katoa, mutta siten että jauhot sekoittuvat.
  8. kaada pellille, ja levitä tasaiseksi laita uuniin ja anna kypsyä 6-8 min.
  9. tässäkään välissä EI kannata mennä pikasesti piipahtamaan netissä.
  10. ota pohja pois uunista.
  11. Levitä toinen samankokoinen paperi pöydälle, ja ripottele päälle sokeria, kumoa pohja sille.
  12. Anna jäähtyä.
  13. Nyt sinulla pitäisi olla kääretorttupohja jonka molemmin puolin on paperi yläpuolella se joka on ollut uunissa.
  14. nyt kostuta se uunissa ollut paperi varovasti, ja vedä irti pohjasta.
  15. Kostuta pohja sopivalla nesteellä, levitä haluamasi täyte ja rullaa tasaisesti sen pohjimmaisen sokeroidun paperin avulla leikkaa päädyt ja anna ne kauniimmin kerjäävälle.
  16. Tadaa, nyt sulla on kaunis kääretorttu, ja voit kuvata sen ja laittaa FACEBOOKKIIN !!

Kommentit