Borssikeitto
1 kg keittolihaa
1 l vettä
1 tl suolaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
100 g pekonia tai siansivua
2 rkl öljyä
500 g kaalia
2 porkkanaa
200 g selleriä
100 g palsternakkaa
4 punajuurta
2 perunaa
2 sipulia
1/2 l vettä (lihan keitinliemi)
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamia
1 rkl meiramia
ruohosipulia ja persiljaa hienonnettuna
Jos haluat tehdä kasvisversion voit aloittaa kohdasta kolme ja paistaa vihanneksia öljyssä.
lisätessäsi lientä voi laittaa joukkoon kasvisliemijauhetta tai kuution
1 kg keittolihaa
1 l vettä
1 tl suolaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
100 g pekonia tai siansivua
2 rkl öljyä
500 g kaalia
2 porkkanaa
200 g selleriä
100 g palsternakkaa
4 punajuurta
2 perunaa
2 sipulia
1/2 l vettä (lihan keitinliemi)
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamia
1 rkl meiramia
ruohosipulia ja persiljaa hienonnettuna
- Lihan keittäminen:
- Laita liha isoon kattilaan.
- Lisää kylmä vesi, suola ja mausteet.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, keitä 10 minuuttia ja kuori vaahto pois isolla lusikalla.
- Jatka keittämistä kannen alla hiljalleen kunnes liha on pehmeää.
- Jäähdytä liha liemessään.
- Poista liemen pinnalta jäähtynyt rasva.
- Nosta liha pois ja leikkaa kuutioiksi.
- Siivilöi liemi kirkkaaksi.
- Kuutioi nahaton siansivu ja ruskista öljyssä kuutiot ison kattilan pohjalla.
- Lisää suikaloidut kasvikset, ensin hiukan ruskistaen ja sekoittaen kaali ja
- sitten juurekset ja perunat sekä sipulit.
- Kaada kattilaan liemi ja hauduta kasvikset kypsiksi.
- Lisää nesteen haihtuessa vettä ja lopuksi mausteet sekä lihakuutiot.
- Kiehauta. Silppua pinnalle persiljaa.
Jos haluat tehdä kasvisversion voit aloittaa kohdasta kolme ja paistaa vihanneksia öljyssä.
lisätessäsi lientä voi laittaa joukkoon kasvisliemijauhetta tai kuution
Kommentit
Lähetä kommentti