Borssikeitto

Borssikeitto


1 kg keittolihaa
1 l vettä
1 tl suolaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti

100 g pekonia tai siansivua


2 rkl öljyä
500 g kaalia
2 porkkanaa
200 g selleriä
100 g palsternakkaa
4 punajuurta
2 perunaa
2 sipulia
1/2 l vettä  (lihan keitinliemi)
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl  timjamia
1 rkl meiramia
ruohosipulia ja persiljaa hienonnettuna

  1. Lihan keittäminen:
    1. Laita liha isoon kattilaan.
    2. Lisää kylmä vesi, suola ja mausteet.
    3. Kuumenna vesi kiehuvaksi, keitä 10 minuuttia ja kuori vaahto pois isolla lusikalla.
    4. Jatka keittämistä kannen alla hiljalleen kunnes liha on pehmeää.
    5. Jäähdytä liha liemessään.
    6. Poista liemen pinnalta jäähtynyt rasva.
    7. Nosta liha pois ja leikkaa kuutioiksi.
    8. Siivilöi liemi kirkkaaksi.
  2. Kuutioi nahaton siansivu ja ruskista öljyssä kuutiot ison kattilan pohjalla.

  3. Lisää suikaloidut kasvikset, ensin hiukan ruskistaen ja sekoittaen kaali ja
  4. sitten juurekset ja perunat sekä sipulit.
  5. Kaada kattilaan liemi ja hauduta kasvikset kypsiksi. 
  6. Lisää nesteen haihtuessa vettä ja lopuksi mausteet sekä lihakuutiot.
  7. Kiehauta. Silppua pinnalle persiljaa.

Jos haluat tehdä kasvisversion  voit aloittaa kohdasta kolme ja paistaa vihanneksia öljyssä.
lisätessäsi lientä voi laittaa joukkoon kasvisliemijauhetta tai kuution

Kommentit