Rosetti, vapun tuoja


Olen tehnyt näitä 16 vuotiaasta asti joka vuosi, joten kokemusta alkaa olla jo jonkin verran.
oka vuosi ekat viisi menee koirankuppiin, kun en usko omia ohjeitani :-) katsotaan kuinka tänä vuonna käypi. Kokeilin muuten kerran gluteenittomista jauhoista.. Pieleen meni, että vinkkejä siihen otetaan vastaan





2 munaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa
1½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl raastettua appelsiinin, sitruunan, limen tai greipin kuorta (kaikkia on kokeiltu, sen mukaan mitä on sattunut olemaan)

Vatkaa munat rikki kulhossa, sekoita joukkoon maito ja muun aineet. Sekoita, anna turvota jääkaapissa (siis kuten lättytaikina)
Kuumenna öljy padassa, noin 175 asteiseksi, testaan itse tätä puisella syömäpuikolla, kun laittaa puikon öljyyn ja se alkaa heti kihistä on öljy riittävän kuumaa
Kuumenna rosettirauta kunnolla kuumaksi öljyssä. Kasta se taikinaan siten että taikina on puoleenväliin rautaa (muuten olet pulassa kun se kypsyy kiinni rautaan)
Nyt sitten rosettirauta kuumaan öljyyn ja kas, keittiötaikuus tapahtuu silmiesi alla.
löysä taikina muuttuu rapsakaksi rosetiksi,  melkeinpä sekunneissa. Jos rosetti irtoaa raudasta nosta se haarukalla lautaselle (talouspaperin päälle) valumaan.
Tätä rataa jatkuu jonkin aikaa kunnes taikina on loppu ja rosettivuori korkea.
siivilöi tarjoiltaessa pinnalle tomusokeria.

Kommentit