Valkosipulimarinoitu lammaspaisti

3 kg lammasta, ei oo niin nokonuukaa sen määrän kanssa
toimii myös esim peuranlihan kanssa
Marinadi:
1½ dl soijakastiketta
1½ dl öljyä (mistä sitten tykkäätkään)
20 g mustapippuria
kourallinen valkosipulia
3 rkl rosmariinia

sulata lammas (tai jos saat tuoretta, niin ei tarvii sulatella)
Laita marinadi aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi
Laita lammas isoimpaan mahdolliseen minigrippipussiin ja kaada seos sinne, vedä ilmat pois ja anna marinoitua yön yli.
Onnistuu myös vakuumiletkulla jos semmoista omistaa.

Kun lammas on marinoitunut ota se lämpenemään siten että saat sen uuniin noin 20 asteisena. Tässä vaiheessa voit leikata näkyvän rasvan pois joka voimistaa lampaan makua (se villasukka-aromi)
Laita uunivuokaan ja paista lempeällä lämmöllä kunnes kypsää, valele lammasta uunissa joko punaviinillä tai kahvilla.

kaveriksi vihreitä papuja ja parsakaalia.

Kommentit