Villen synttärikakku (gluteeniton)



kakku:
1½ dl sokeria
5 munaa
1½ dl gluteenitonta jauhoa
½ tl ksantaania
½ tl leivinjauhetta
täyte:
4 dl kermaa
400 g ananasta
1½ dl ananasmehua
koristeluun:
2 dl kermaa
kourallinen marmeladikuulia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet
kaada uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min, kunnes kypsä.
ota kakku uunista ja anna jäähtyä, leikkaa sitten kolmeen osaan ja täytä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kuutioi ananas hyvin pieniksi kuutioiksi.
kostuta kakkupohjat, ja levitä ananakset tasaisesti pohjalle
levitä kermaa ananasten päälle.
tee  sama uudelleen seuraavalle kerrokselle

Nosta päälimmäinen levy ja kostuta se. Anna vetäytyä viileässä yön yli.

Vatkaa kuorrutukseen tuleva kerma ja levitä se päälimmäisen kerroksen päälle.
Koristele karkkikukilla ja aseta tarjolle.

Kommentit