Valkoviinissä keitetty paisti



2 kg naudan paistia
½ l valkoviiniä
50 g voita
4 porkkanaa
2 juuriselleriä
1 palsternakka
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
1 rkl kynteliä
2 rkl pestoa
2 rkl sinappia
suolaa
pippuria

Leikkaa vihannekset isohkoiksi kuutioiksi, freesaa ne padassa voissa. Lisää mausteet ja viini, sekoita
Mausta liha suolalla ja pippurilla, aseta se pataan vihannesten kanssa.
Laita koko komeus uuniin ja paista kunnes liha on kypsää.
Käännä paisti paistamisen puolivälissä jottei se kuivetu.

Naudan lihan kanssa on tapana yleensä laittaa punaviiniä, mutta myös valkoviinin hapokkuus toimii aika hyvin.

Kaveriksi keitän paistille tällä kertaa parsakaalia ja pastaa.

Kommentit