Pulled pork eli nyhtöpossu, vetopossu






4 - 5 kg:n pala lihaa, kasleria, lapaa, etuselkää jne
Tähän käy hyvin kaikenlainen pitkää kypsymistä vaativa ruhonosa.
Myös lammas ja nauta ja riista
onnistuu hyvin tästä
mausteseos pintaan hierottavaksi:
1 rkl jauhettua juustokuminaa
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl chilijauhetta
1 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 rkl vastarouhittua mustapippuria
1 rkl suolaa
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
reilu 1 dl (kukkurallinen) ruskeaa sokeria
liha maustetaan perinteisellä grillimausteseoksella. Mausteet hierotaan huolellisesti lihan pintaan ja nostetaan huoneenlämpöön maustumaan. Paras tulos tulee jos annetaan possun maustua yön yli, mutta pari tuntiakin tekee jo ihmeitä.

Lihan kypsennys:
Oikeaoppiseen valmistukseen tarvitset jenkkisavustuspöntön jota voi säädellä niin että heikompaa hirvittää. Liha on valmista, kun sen sisälämpötila ylittää 85 astetta.
Parin kilon paistit valmistuvat noin 4 tunnissa, isommat vaativat pidemmän ajan.

Kelvolliseen lopputulokseen pääsee myös paistamalla 150 asteisessa uunissa 4-6 tuntia.
Kypsän lihan annetaan levätä folion alla vielä puolisen tuntia jonka jälkeen se laitetaan tarjolle.

Usein lisäkkeinä on sämpylät ja erilaiset salaatit, sekä BBQ kastike ja ranskankerma (heille jotka vaatii miedonnusta chilisyyteen),kevyemmän ruuan ystäville voi laittaa esim broilerin koipireisiä samoin maustettuna viimeiseksi tunniksi.


BBQ - Kastikkeen ohje löytyy täältä

Kommentit