Lasagne



Lasagne

800 g jauhelihaa
800 g tomaattia pienenä kuutiona (tai tomaattimurskaa)

3 sipulia
6 varsisellerin vartta
3 porkkanaa
1 palsternakka
12 valkosipulin kynttä

1 rkl paprikaa
1 rkl basilikaa
1 rkl kirveliä
1 rkl persiljaa
2 tl suolaa

paista jauheliha pannulla, ripottele joukkoon paprikajauhe jotta se kypsyy lihan kanssa

Pilko vihannekset sopiviksi, itse usein raastan ne karkealla terällä

Lisää kasvikset lihan joukkoon, kaada sekaan tomaatti ja mausteet, keitä hiljaisella tulelle 30 min


1 l maitoa
1½ dl vehnäajuhoja
1 tl valkopippuria
½ tl muskottipähkinää
½ tl suolaa

Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna kunnes kiehahtaa koko ajan sekoitellen. anna hautua 10 min

Lado kastikkeet vuorotellen uunivuokaan siten että lihakastike pohjalle (ei pala niin pahasti kiinni)
ja kastikkeet erottaa aina lasagnelevykerros.

Laita uuniin ja paista 175 astetta 30-45 min, tai 125 astetta 2½ tuntia

Paistamisen loppuvaiheessa ripottele pinnalle noin 2½ dl juustoraastetta.
Anna juustokuorrutuksen sulaa. Ja tarjoile.

Kommentit