Lasagne
800 g jauhelihaa
800 g tomaattia pienenä kuutiona (tai tomaattimurskaa)
3 sipulia
6 varsisellerin vartta
3 porkkanaa
1 palsternakka
12 valkosipulin kynttä
1 rkl paprikaa
1 rkl basilikaa
1 rkl kirveliä
1 rkl persiljaa
2 tl suolaa
paista jauheliha pannulla, ripottele joukkoon paprikajauhe jotta se kypsyy lihan kanssa
Pilko vihannekset sopiviksi, itse usein raastan ne karkealla terällä
Lisää kasvikset lihan joukkoon, kaada sekaan tomaatti ja mausteet, keitä hiljaisella tulelle 30 min
1 l maitoa
1½ dl vehnäajuhoja
1 tl valkopippuria
½ tl muskottipähkinää
½ tl suolaa
Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna kunnes kiehahtaa koko ajan sekoitellen. anna hautua 10 min
Lado kastikkeet vuorotellen uunivuokaan siten että lihakastike pohjalle (ei pala niin pahasti kiinni)
ja kastikkeet erottaa aina lasagnelevykerros.
Laita uuniin ja paista 175 astetta 30-45 min, tai 125 astetta 2½ tuntia
Paistamisen loppuvaiheessa ripottele pinnalle noin 2½ dl juustoraastetta.
Anna juustokuorrutuksen sulaa. Ja tarjoile.
Kommentit
Lähetä kommentti