Ameriikan
maalla on olemassa sellainen kuin RED VELVET cake. Aikanaan
sisällissodan aikana etelävaltoissa makeahammasta kolotti mutta
oikeastaan mitään ei ollut saatavilla. siihen aikaan se tehtiin
punajuuresta, nyttemmin väriaineesta. Minä tietty teen punajuurella.
2 tl sitruunamehua
135 g punajuurta, keitetty ja raastettu
310 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinsoodaa
400 g hienoa sokeria
50 g kaakaojauhetta
285 g voita, sulatettua
4 munaa
2 rkl hunajaa
125ml maitoa
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
3 ruokalusikallista kermaa
75 g tuorejuusto
1 tl vaniljasokeria
1 hyppysellinen suolaa
450g tomusokeria
1. Ripottele sitruunamehua yli punajuurta, laita sivuun odottamaan.
2. Yhdistä jauhot, suola, leivinsooda, sokeri, kaakao, voisula, munat, hunaja, maito ja 2 tl vaniljaa suureen kulhoon. Sekoita punajuuri. vatkaa 2 minuuttia keskinopeudella. Kaada voideltuun vuokaan.
3. Paista 180 C / Kaasu 4 noin 40 minuuttia. Jäähdytetään ja kuorrutetaan.
4. Kuorrutuksen saat helposti kun sekoitat kerma ja tuorejuusto, 1 tl vanilja ja ripaus suolaa. Lisää tomusokeri, vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kakull
2 tl sitruunamehua
135 g punajuurta, keitetty ja raastettu
310 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinsoodaa
400 g hienoa sokeria
50 g kaakaojauhetta
285 g voita, sulatettua
4 munaa
2 rkl hunajaa
125ml maitoa
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
3 ruokalusikallista kermaa
75 g tuorejuusto
1 tl vaniljasokeria
1 hyppysellinen suolaa
450g tomusokeria
1. Ripottele sitruunamehua yli punajuurta, laita sivuun odottamaan.
2. Yhdistä jauhot, suola, leivinsooda, sokeri, kaakao, voisula, munat, hunaja, maito ja 2 tl vaniljaa suureen kulhoon. Sekoita punajuuri. vatkaa 2 minuuttia keskinopeudella. Kaada voideltuun vuokaan.
3. Paista 180 C / Kaasu 4 noin 40 minuuttia. Jäähdytetään ja kuorrutetaan.
4. Kuorrutuksen saat helposti kun sekoitat kerma ja tuorejuusto, 1 tl vanilja ja ripaus suolaa. Lisää tomusokeri, vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kakull
Kommentit
Lähetä kommentti