Kalakeitto



1½-2 l vettä

4 perunaa
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
5 cm purjoa
(1 sipuli)
½ palsternakkaa
¼ selleriä

100 g koskenlaskijaa

400 g kalaa (tällä kertaa siikaa)

1 rkl kynteliä
1 rkl tilliä
2 tl yrttisuolaa
1 tl mustapippuria

1 pilko kasvikset sopivan kokoisiksi
2. kaada vesi kattilaan, lisää mausteet ja keitä vihanneksia 10 minuuttia kunnes ne ovat lähes kypsiä.
3. pilko kala sopivan kokoisiksi ja laita kasvisten joukkoon keitä kunnes kala on kypsää (n 5 min)
4. pilko sulatejuusto paloiksi ja soseuta se osassa keitinlientä, kaada takaisin kattilaan ja kiehauta
5. Tarjoile, kalakeitto on yleensä parhaimmillaan heti.


Kommentit