Kuuden tähden Kaalilaatikko




0,5-1 kpl keräkaali
500-1000 g nauta-sika jauhelihaa
3 dl riisiä tai rikottuja ohraryynejä tai quinoaa
6 dl vettä riisin keittoon
1-2 kpl sipulia
1-2 vartta selleriä
1 rkl paprikaa
1 rkl mustapippuria
1 rkl timjamia
1rkl meiramia
1 lihaliemikuutio
2 dl kermaa

  1. Kaalin ja jauhelihan määrä riippuvat siitä, kuinka suuren määrän laatikkoa haluat valmistaa. niitä laitetaan suunnilleen saman verran
  2. keitä riisi kypsäksi
  3. Pilko, kaali ja sipuli sekä selleri silpuksi ja paista jauhelihan kanssa rasvassa pannulla. Älä paista liikaa, ettei kaali kuivu. 
  4. Sekoita liha-kaali-sipuliseos, keitetty riisi keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Voit -lisätä mausteita oman mieltymyksesi mukaan myös lopuksi päälle kaadettavan ruokakerman sekaan, muttei ole tarpeen mikäli jauheliha riittävästi maustettua.
  5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa kunnes pinta on saanut kauniin värin. Liian kuivaksi kärähtäneen kaalilaatikon voit vielä pelastaa juustoraasteella.

Kommentit