0,5-1 kpl keräkaali
500-1000 g nauta-sika jauhelihaa
3 dl riisiä tai rikottuja ohraryynejä tai quinoaa
6 dl vettä riisin keittoon
1-2 kpl sipulia
1-2 vartta selleriä
1 rkl paprikaa
1 rkl mustapippuria
1 rkl timjamia
1rkl meiramia
1 lihaliemikuutio
2 dl kermaa
- Kaalin ja jauhelihan määrä riippuvat siitä, kuinka suuren määrän laatikkoa haluat valmistaa. niitä laitetaan suunnilleen saman verran
- keitä riisi kypsäksi
- Pilko, kaali ja sipuli sekä selleri silpuksi ja paista jauhelihan kanssa rasvassa pannulla. Älä paista liikaa, ettei kaali kuivu.
- Sekoita liha-kaali-sipuliseos, keitetty riisi keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Voit -lisätä mausteita oman mieltymyksesi mukaan myös lopuksi päälle kaadettavan ruokakerman sekaan, muttei ole tarpeen mikäli jauheliha riittävästi maustettua.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa kunnes pinta on saanut kauniin värin. Liian kuivaksi kärähtäneen kaalilaatikon voit vielä pelastaa juustoraasteella.
Kommentit
Lähetä kommentti