Lihapiirakat

 ( 15 kpl jotka ovat aika isoja )

taikina:
6 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
6 dl grahamjauhoja ja
6 dl vehnäjauhoja

täyte:
1½ dl puuroriisiä/tai ohraa
2 sipulia
600 g jauhelihaa
1 tl suolaa,
2 tl paprikajauhetta,
1 tl maustepippuria,
2 tl valkopippuria,
1 iso valkosipulin kynsi hienonnettuna.

  1. keitä riisi / ohra  vedessä kypsäksi ja jäähdytä  
  2. kuori ja hienonna sipulit ja ruskista yhdessä jauhelihan  kanssa
  3. yhdistä kaikki täyteainekset ja mausta mieleiseksesi ja anna täytteen jäähtyä
  4. lämmitä maito, lisää hiiva, öljy ja kaikki mausteet
  5. alusta jauhoilla kimmoisa tasainen taikina
  6. anna taikinan kohota hyvin lämpimässä paikassa reilu ½ tuntia...
  7. kaulitaan taikinasta ohut levy josta otetaan kahvilautasella mallinnettuja ympyröitä
  8. täytä piiraat täytteellä ja taita piiraat ja sulje huolellisesti
  9. kohota lihapiirakat hyvin
  10. keitä lihapiirakat öljyssä munkkien tapaan, anna jäähtyä ja tarjoile !

Jos arastelet paistaa piirakoita upporasvassa, ne voidaan tehdä myös uunissa.
Siihen löytyy ohje täältä  Uunilihapiirakat

Kommentit