( 15 kpl jotka ovat aika isoja )
taikina:
6 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
6 dl grahamjauhoja ja
6 dl vehnäjauhoja
täyte:
1½ dl puuroriisiä/tai ohraa
2 sipulia
600 g jauhelihaa
1 tl suolaa,
2 tl paprikajauhetta,
1 tl maustepippuria,
2 tl valkopippuria,
1 iso valkosipulin kynsi hienonnettuna.
6 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
6 dl grahamjauhoja ja
6 dl vehnäjauhoja
täyte:
1½ dl puuroriisiä/tai ohraa
2 sipulia
600 g jauhelihaa
1 tl suolaa,
2 tl paprikajauhetta,
1 tl maustepippuria,
2 tl valkopippuria,
1 iso valkosipulin kynsi hienonnettuna.
- keitä riisi / ohra vedessä kypsäksi ja jäähdytä
- kuori ja hienonna sipulit ja ruskista yhdessä jauhelihan kanssa
- yhdistä kaikki täyteainekset ja mausta mieleiseksesi ja anna täytteen jäähtyä
- lämmitä maito, lisää hiiva, öljy ja kaikki mausteet
- alusta jauhoilla kimmoisa tasainen taikina
- anna taikinan kohota hyvin lämpimässä paikassa reilu ½ tuntia...
- kaulitaan taikinasta ohut levy josta otetaan kahvilautasella mallinnettuja ympyröitä
- täytä piiraat täytteellä ja taita piiraat ja sulje huolellisesti
- kohota lihapiirakat hyvin
- keitä lihapiirakat öljyssä munkkien tapaan, anna jäähtyä ja tarjoile !
Jos arastelet paistaa piirakoita upporasvassa, ne voidaan tehdä myös uunissa.
Siihen löytyy ohje täältä Uunilihapiirakat
Siihen löytyy ohje täältä Uunilihapiirakat
Kommentit
Lähetä kommentti