Lisäaineeton Ketsuppi

1 kg  kypsiä tomaatteja
1 iso sipuli
1     salottisipuli
1-2   valkosipulinkynttä

3 dl  vettä
2  dl  fariinisokeria
2  dl  viinietikkaa
2  rkl hunajaa

2  tl suolaa
2  maustemittaa mustapippuria
2  maustemittaa kardemummaa,
2  maustemittaa neilikkaa,
2  maustemittaa cayennepippuria,
2  maustemittaa valkopippuria
2  maustemittaa kanelia

Sulata lämpimällä paistinpannulla fariinisokeri viinietikkaan ja veteen.
Lisää joukkoon kuutioidut tuoreet tomaatit, valkosipuli, salottisipuli, chili, mausteet ja suola. 
Anna kiehua kokoon kunnes seos sakenee eli noin 60 minuuttia, lisää hunaja ja kiehauta.
Soseuta seos tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, eli tomaatteja tai luumuja ei tarvitse kalttailla, näin saadaan ne kuorten kuidutkin käyttöön.
Jos seos ehtii soseuttamisen aikana jäähtyä, kuumenna se vielä kattilassa. Tölkitä kuumana
Huolellisesti valmistettu ketsuppi säilyy tiiviissä astiassa viileässä useita kuukausia. jääkaapissa.

Homma on aika sotkuista, ja kannattaa mieluummin tehdä ketsuppi isommassa kuin pienemmässä kattilassa, teflonpohjainen kattila tietty on hyvä jos löytyy riittävän iso.
  • Olen kokeillut samaa myös luumuilla, sekin toimii ihan hyvin. Tämä määrä on noin kahteen ketsuppipulloon mahtuva sosemäärä, eli jos epäilyttää niin kannattaa kokeilla pienemmällä erällä.
  •  Olen tehnyt myös Chilillä höystetyn, jossa heitin sekaan kolme chilipalkoa siemenineen, siitäkin tuli hyvää, tosin tytär ei suostunut sitä syömään.
  • Toisissa ohjeissa laitetaan sekaan vielä paprikaa joko vihanneksena tai mausteena, sitä en ole vielä kokeillut.

Kommentit