Sain idean Ilsen up-side-down kakusta, ja koska en pidä sen kummemmin ananaksesta muuten kuin tuoreeltaan korvasin sen helposti saatavilla olevalla Raparperilla
1 varsi raparperia (meillä ne on ranteen vahvuisia joten yksi riittää)
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl voisulaa
½ dl fariinisokeria
- Viipaloi kuorittu raparperi melko ohuiksi
- sulata voi ja kaada piirakkavuuan pohjalle
- ripottele vuuan pohjaan fariinisokeri
- levitä raparperit vuuan pohjalle
- anna olla sen aikaa kun teet taikinan tai vaikka yön yli
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe
- kaada raparperien päälle ja paista kypsäksi 175 asteessa noin 20-30 min
Oleellista on syödä ohella jotain kalsiumpitoista, raparperin sisältämän oksaalihapon vuoksi
Kommentit
Lähetä kommentti