Kaikkein helpoin raparperi piirakka

Sain idean Ilsen up-side-down kakusta, ja koska en pidä sen kummemmin ananaksesta muuten kuin tuoreeltaan korvasin sen helposti saatavilla olevalla Raparperilla

1 varsi raparperia (meillä ne on ranteen vahvuisia joten yksi riittää)
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl voisulaa
½ dl fariinisokeria
  1. Viipaloi kuorittu raparperi melko ohuiksi
  2. sulata voi ja kaada piirakkavuuan pohjalle
  3. ripottele vuuan pohjaan fariinisokeri
  4. levitä raparperit vuuan pohjalle
  5. anna olla sen aikaa kun teet taikinan tai vaikka yön yli
  6. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  7. sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe
  8. kaada raparperien päälle ja paista kypsäksi 175 asteessa noin 20-30 min
Tarjoile vaniljajäätelön tai kastikkeen kanssa
Oleellista on syödä ohella jotain kalsiumpitoista, raparperin sisältämän oksaalihapon vuoksi

Kommentit