Porkkanakakku





6 munaa
6 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
6 tl kanelia

9 dl porkkanaraastetta, hienoa raastetta
300 g voita (sulatettuna)

Kuorrutus:
100 g voita
200 g sulatejuustoa (koskenlaskijaa käytän minä)
3 dl tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrutuksen valmistus:


Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella.
Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

Kommentit