Pohja:
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoa
2 rkl sokeria
½ tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
Sitruunatäyte:
1 ½ dl kylmää vettä
1 ½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 keltuaista
Marenki:
4 valkuaista
1 ½ dl sokeria
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoa
2 rkl sokeria
½ tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
Sitruunatäyte:
1 ½ dl kylmää vettä
1 ½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 keltuaista
Marenki:
4 valkuaista
1 ½ dl sokeria
- Sekoita kuivat aineet käsin pehmeään voihin.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina mielellään irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle ja reunoille noin kolmen sentin korkeudelta.
- Anna pohjan jähmettyä kylmässä noin 15 minuuttia.
- Pistele pohjaa haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilällä noin 15 minuuttia.
- Käytä piiraspainoa, jotta reunat eivät valu alas: aseta leivinpaperi pohjan päälle tiiviisti ja sen päälle painoksi esimerkiksi herneitä, linssejä, riisiä tai suolaa.
- Mittaa täytteen ainekset kattilaan.
- Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se sakenee ja kiehahtaa.
- Ota kattila pois liedeltä.
- Kaada sitruunatäyte esipaistetun pohjan päälle.
- Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri vähitellen voimakkaasti vatkaten.
- Levitä tai pursota marenki sitruunatäytteen päälle.
- Nosta vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia, kunnes marenki on aavistuksen ruskistunut.
Kommentit
Lähetä kommentti