Yksinkertaisesti PARAS lanttulaatikko


 Sen lisäksi että kyseessä on äidin perintöresepti, tämä on myös gluteeniton

1 kg lanttua
½ l vettä
1 dl jauhettua mantelia
2 dl kermaa
1 muna
2-3 rkl siirappia
½ tl inkivääriä ja kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
½ tl valkopippuria
50 g voita
Pinnalle: mantelijauhoa

  1. Kuori ja paloittele lantut.
  2. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Ota keitinvesi talteen.
  4. Soseuta lantut
  5. Lisää joukkoon mantelijauho, kerma, muna ja mausteet sekä lanttujen keitinlientä niin paljon, että survoksesta tulee tasaisen pehmeä.
  6. Kaada seos voideltuun vuokaan.
  7. Painele lusikalla kuvioita pintaan, ripottele pinnalle mantelijauhoa ja muutama voinokare.
  8. Kypsennä uunissa 125 asteessa 1,5-2 tuntia.

Kommentit