Sokerimantelit



Näitä saa jo keskiaikamarkkinoiden lisäksi muualtakin, mutta ei ne niin vaikeita ole itekkään tehdä.
Hansamarkkinoilla salaiseksi aineeksi paljastui ns. Elbow Grease, eli sekoittelu.


150 gr. sokeria
4 rkl. vettä
150 gr. mantelia

Sokeri ja 2 rkl. vettä sulatetaan paistinpannussa. Kuivatut kokonaiset mantelit pannaan sekaan ja vesi saa hiljaisella tulella kiehua kuiviin. Pannu nostetaan tulelta pois, ja mantelit saavat jäähtyä. Loput vedestä lisätään ja pannu nostetaan uudelleen tulelle, mantelia on koko ajan hämmennettävä.

Kun liemi toisen kerran on kiehunut kuiviin, hämmennetään mantelia kovemmalla tulella. Kun ne paukkuvat ja sokeri on takertunut niiden ympärille, kaadetaan ne heti jäähtymään.

Kommentit