Risotto



1 kpl salottisipulia
4 dl puuroutuvaa riisiä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl valkoviiniä myös kuiva siideri toimii
1 l kasvislientä
1dl parmesaaniraastetta
3 rkl voita
musta- tai valkopippuria

Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota sitä muutama minuutti keskilämmöllä pannulla öljyssä.
Lisää riisi ja paista käännellen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
Kaada pannulle viini ja sekoittele, kunnes viini imeytyy

Lisää joukkoon kuumaa liha- tai kasvislientä kauhallinen kerrallaan.
Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.
Kypsennä keskilämmöllä 25 minuuttia riisilajista riippuen.
Maista risottoa kypsennyksen loppuvaiheessa.
Riisissä saa olla hieman puruvastusta jäljellä.
Kypsä risotto on löysähköä, ja riisinjyvät ovat vielä erillään.

Lisää kypsään risottoon voi ja parmesaani. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Muista, että liha- ja kasvisliemet ovat valmiiksi suolaisia.

Kommentit