SILKKITOFU-SUKLAAMOUSSE

 

joulukalenteri 2025 luukku 21.


SILKKITOFU-SUKLAAMOUSSE


Tämä mousse on ällistyttävän helppo, silkentofu tekee rakenteesta samettisen ja suklaa tuo ihanan täyteläisyyden, täydellinen nopea juhlaherkku joulun aikaan.

jäähdytys 30 min │ Valmistus 10 min

100 g tummaa suklaata (70 prosenttista, vegaanista)
340 g silkentofua, huoneenlämpöisenä, hyvin valutettuna
2 rkl vaahterasiirappia
hyvin pieni ripaus suolaa

Päälle (valinnaiset)

• tummaa suklaata lastuina
• vadelmia
• karhunmarjoja tai mustaherukoita
• tuoretta minttua

1. Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin jaksoissa, välillä sekoittaen, kunnes se on täysin sulanut.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta tofu ei juoksetu.
2. Laita silkkitofu ja vaahterasiirappi tehosekoittimeen. Aja massasta erittäin sileää ja tasaista.
3.Kaada sulatettu suklaa joukkoon ja sekoita uudelleen, kunnes mousse on täysin tasainen ja kiiltävä.
4. Nosta mousse kolmeen pieneen kulhoon. Peitä ja siirrä jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi, jotta rakenne jähmettyy.

5. Ennen tarjoilua koristele suklaalastuilla, marjoilla ja tuoreella mintulla.

TARJOILUEHDOTUKSET

• jälkiruoka jouluaaton illalliselle
• tarjoile piparkakun tai paahdetun pähkinärouheen kanssa
• toimii myös täytteenä minikuppikakkuihin tai jälkiruokakulhoihin

ONNISTUMISVINKIT

• Huoneenlämpöinen tofu tekee rakenteesta sileämmän.
• Jos massa tuntuu liian löysältä, lisää 20–30 g extra-suklaata ja sekoita uudelleen.
• Makeutta voi säätää: vaahterasiirapin voi korvata agavella tai sokerilla.
• Mousse "säilyy" jääkaapissa 3–4 päivää ja kiinteytyy ajan kanssa.
• Lisää chilijauheen hippunen, jos haluat kevyen tulisuuden suklaan taustalle.

Kommentit